HomeColumnMe, myself en mijn openheid: een serie van columns

Geschreven door

KATJA DE BEURS

OPRICHTER

Schrijft, praat en deelt over haar diepste inzichten en intieme ervaringen van het leven leven door de lens van Human Design

Me, myself en mijn openheid: een serie van columns

Een jaar lang heb ik lekker rustig geleefd. Sinds ik mijn baan in het onderwijs heb opgezegd, heb ik het gevoel gehad dat ik zonder ruis kan leven en gewoon kan doen wat ik wil doen en wat bij mij past. Dat komt natuurlijk ook omdat er weinig om mij heen gebeurde: ik had ineens geen collega’s meer, maar de meeste sociale activiteiten waren vanwege C ook niet echt aanwezig in mijn leven. Weinig energie van anderen dus. En als ik wat deed, was dat met mensen waar ik me goed bij voelde.

En dat was voor mij, met al mijn openheid (zes ongedefinieerde of open tegenover drie gedefinieerde centra), eigenlijk wel fijn. Want nu ik steeds meer sociale dingen terug heb in mijn leven, voel ik de onrust in mezelf toenemen. Ik heb het afgelopen jaar goed ervaren wat van mij is en dat is heel helpend geweest in mijn eigen bewustwording. Maar nu komt mijn echte training om te ervaren wat niet van mij is. Doordat ik steeds beter weet wat wél van mij is, kan ik dit gemakkelijker observeren en scheiden. Maar het zal een ding en onderzoek blijven.

Precies hier zal deze serie van komende columns overgaan. Me, myself en mijn openheid. Hoe ik hiermee omga. Wat ik tegenkom. Hoe dat werkt bij mij. Misschien heb je er wat aan, als je ‘kampt’ met veel openheid. Maar misschien heb je maar één ongedefinieerde of open centrum. En dan kan je denken dat jij hier niet zoveel aan hebt. Het kan echter zijn dat je de openheid van één of twee centra dan extra sterk ervaart. Juist omdat je zoveel gedefinieerd hebt, kan het lastig zijn om met dat ene ongedefinieerde of open centrum om te gaan.

Dus dan kunnen deze columns ook voor jou herkenbaar zijn. (Behalve als je een ongedefinieerde of open solar plexus, wortel en/of sacraal centrum hebt. Dat zijn mijn enige gedefinieerde centra en daar kan ik dus niets over zeggen hoe het voelt om dit – vanuit mijn ervaring – ongedefinieerd of open te hebben.)

Ik heb gevoeld dat ik zin heb om hier columns over te schrijven. Korte verhalen, met humor en diepgang geschreven, over ik, mijzelf en mijn openheid dus. Lees je mee? Ik houd je op de hoogte wanneer ik wat nieuws heb geproduceerd ;-).

PS Geen idee waar ik het over heb als ik het heb over gedefinieerd, ongedefinieerd en opencentra? Lees dan hieronder even mijn korte uitleg.

Hier zie jij mijn BodyGraph, chart, gekke grafiekje, op basis van mijn Human Design. De geometrische vormen zijn de energiecentra, waar Human Design er negen van onderscheidt.

Van boven naar beneden zie je het Hoofd, de Ajna, de Keel, de G, het Hart/Ego (klein rechts onder de G), Sacraal, Milt (links van Sacraal), Solar Plexus (rechts van Sacraal) en Wortel.

De vormen die je ingekleurd hebt, noem je gedefinieerd. Deze energie kun jij consistent ervaren in jouw leven en kun je ook ‘zenden’ naar anderen. Anderen, die dit centrum niet gedefinieerd hebben, kunnen jouw energie in zich opnemen.

Andersom kun jij dat ook bij anderen bij jouw ongedefinieerde of open energiecentra. De witte vormen zijn jouw ongedefinieerde of open centra. Je noemt een centra compleet open, als er geen poorten (zwarte of rode streepjes) geactiveerd zijn.

In mijn geval heb ik zes energiecentra ongedefinieerd: het Hoofd, de Ajna, de Keel, de G, het Hart/Ego en de Milt. Hierin neem ik dus energie van anderen in mij op en het kan zijn dat ik hierdoor geconditioneerd wordt. Ik kan me dingen eigen maken die eigenlijk niet bij mij passen of horen. Ieder centra brengt zo haar valkuilen met zich mee.

Maar er kunnen ook sterke krachten in openheid zitten. Je kunt anderen teruggeven wat jij voelt, bijvoorbeeld als je in gesprek met iemand bent of als je iemand coacht. Je kunt ook wijsheid ontwikkelen, omdat er zoveel te ervaren valt vanuit dit centrum en jij je niet tot één bepaalde manier hoeft te beperken.

In de komende columns neem ik je mee in hoe ik mijn openheid ervaar en hoe ik door de valkuilen en krachten heen ga in mijn leven.

Leuk dat je mee leest! Mocht je een vraag hebben over jouw ongedefinieerd of open centra, laat het me vooral weten in een reactie hieronder of onder de komende columns.

Liefs,

Katja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste artikelen